Skip to content
Annonser på Europower

- Utfordringen ligger i å endre måter å jobbe på og få med seg heile laget på veien

Teknologioptimistene---intervju-Hans-Ørjasæter

Den 22. oktober 2024 møtes vi på ny for å dele erfaringer og løse problemer innen IT i energibransjen. 

Hans Ørjasæter er leder for nettdrift i Nettalliansen. Han er påmeldt årets konferanse, og tradisjon tro kan du gjennom et konferanseintervju bli bedre kjent med de du møter på konferansen.

- Hva jobber du med?

- Jeg jobber med innovasjon, digitalisering, anskaffelser og prosessforbedring. Med bakgrunn fra nettbransjen så fungerer eg som en fagressurs inn i veldig mange spennande områder:-)
 
- Hvor lenge har du vært i selskapet?

- 3 år som ansatt i administrasjonen men har vert aktiv i alliansen i totalt 9 år.
 
- Hva gir deg energi på jobb?

- Fantastiske kollegaer og at det vi jobbar med forenkler og forbedrer kvardagen til dei som drifter vår viktigaste infrastruktur. Eg diggar at vi klarar å kombinere smådrifts- og stordriftsfordeler gjennom alliansen til det beste for selskapa.
 
- Hva er den største utfordringen på IT i energibransjen?

- Endringsledelse på ledernivå, brukeropplevelse på løsninger og brukeradopsjon. Teknologien vi trenger eksisterer allerede, men utfordringen ligger i å endre måter å jobbe på og få med seg heile laget på veien.
 
- Lytter du til podcasten Teknologioptimistene?

- Ja.
 
- Dersom du deltok på energibransjens IT-konferanse i fjor, hvordan vil du beskrive konferansen?

- Bra program og en viktig møteplass med masse bra folk!
 
- Hva er din forventning til konferansen i år?

- Håpar å sjå fleire nettsjefar og andre viktige beslutningstakarar frå nettselskapa. Ekstremt viktig at vi har med domenekunnskapen inn i debatten og at det ikkje kun er IT-ressursane og innovasjonsfolka som jobbar med digitalisering. Då vil vi ikkje lykkast.

Du treffer Hans Ørjasæter og rundt 450 andre med interesse for IT i energi på Teknologioptimistene - Energibransjens IT-konferanse den 22. oktober 2024.